Saras kladdkaka

I lördags hade jag tjejmiddag hemma hos mig. Då passade jag på att bjuda dem på något ur min kokbok! 
Jag gjorde en god kladdkaka. Den blev väldigt populär och det roliga är att ingen av tjejerna är glutenintoleranta, men dem tyckte den var lika god ändå.
Här kommer receptet:


Innehåll:
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 2 dl Lailas blå mjölmix
- 4 msk kakao
- 100 gram laktosfritt smält smör eller margarin




Garnering:
-Florsocker


Gör så här:
Börja röra ihop ägg och socker med hjälp av en elvisp. Smeten ska bli porös. Medans kan man smälta smöret.
Blanda därefter ner mjölmixen och siktat kakaopulver. 
Tillsätt det avsvalnade smöret och rör om.
Häll sedan smeten i en smord och bröad form helst en med löstagbar kant. Jag använde ströbröd som är gjort på majsmjöl.
Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.
Jag serverade med vispad grädde (laktosfri)
För att göra kakan lite extra rolig så klippte jag ut ett hjärta från bakplåtspapper. och strödde florsockret i den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0