Piroger

Piroger
Jag kommer ihåg när jag var yngre att vi köpte hem massa Gorbys piroger eftersom det var ett väldigt bra mellanmål när jag var hemma ensam.
Dem var ju inte så jättegoda egentligen utan det innehöll mest bröd och inte alls så mycket köttfärs.
Det finns ju tyvärr inga glutenfria piroger klara att köpa, men det är ju så mycket godare med hemmagjord. Det är bara att frysa in och sen smidigt ta fram det när man är hungrig.
Här kommer receptet:



Innehåll:
ca 10 st.
- 25 gram jäst ( ½ paket jäst)
- 1 ½ dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
- 5 ½ dl Lailas blå mjölmix


Pensling:
Ett ägg



Gör såhär:
Börja med att lösa jästen i det fingerljumma vattnet.
Tillsätt sedan oljan och saltet.
Rör därefter ner mjölmixen och blanda ihop allting.
Låt degen jäsa i cirka 15 minuter.
Knåda sedan degen och kavla ut till runda kakor som är cirka 10 centimeter i diameter.

Fyllning:
- 250 gram tacokryddad köttfärs
- 1 gul lök (hackad)
- Röd paprika
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 tsk salt
- 2 krm svartpepper
- 1,5 tsk torkad oregano

Gör såhär:
Fräs köttfärsen i oljan tillsammans med löken.
Blanda därefter ner paprikan och fräs yttligare några minuter.
Tillsätt därefter kryddorna och tomatpurén och låt fyllningen svalna!
Lägg lite fyllning på varje kaka och vik ihop. Var noga med att trycka ihop sidorna med varandra ordentligt.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över lite ost.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0