Rimbobullar

Igår ställde jag mig och gjorde rimbobullar som de så fint heter. Det är ungefär som vaniljbullar men ändå inte riktigt samma.
Jag kommer ihåg när jag var yngre och jag hade varit ute på gården och lekt med mina kompisar och sen när vi kom hem till mig hade mamma bakat vaniljbullar och det var så otroligt gott! 
Igår var det jag som bakade bullarna och bjöd min faster, farbror, mamma och pappa på :)
Dem blev lyckade!
Här kommer receptet:

Innehåll:
Ca 25 st
- 25 gram jäst
- 2 dl kall laktosfri mjölk
- 200 gram rumsvarmt laktosfritt smör eller margarin
- 2 msk socker
- ca 6 dl Lailas blå mjölmix



Fyllning:
- 75 gram laktosfritt smör eller margarin
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk socker



Så här gör man:
Börja med att smula ner jästen i en degbunke. Därefter tillsätter man mjölken som ska blandas med jästen ordentligt. Jästen ska lösas upp.
Därefter klickar man ner smöret i mindre bitar tillsammans med sockret, vaniljsockret och mjölmixen. 
Dags att blanda ihop till en deg. Det kan vara lite kletigt men tänk då på att inte tillsätta för mycket mjöl bara för att få den mer fast. 
(Glutenfria degar blir som bäst när de är kletiga)
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Även där får det inte vara för mycket mjöl!
Kavla ut i cirka 40x40 cm och skär därefter degen i små bitar, cirka 8x8 cm.
Dags att blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Lägg en klick fyllning i varje fyrkant och vik sedan ihop degen till ett litet paket. 
Lägg bullarna i formar och placera dem på en bakplåt och låt dem jäsa i ungefär 2 timmar med en kökshanduk över.
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna och häll över pärlsocker och placera sedan plåten i mitten av ugnen och låt grädda i cirka 6-8 minuter.
Dags att servera! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0