Medelhavslimpa
Ikväll har jag bakat en god medelhavslimpa. Den är nog mer ett matbröd än ett frukostbröd eftersom det är soltorkade tomater och fetaost i den.
Det passar perfekt till en fin köttbit och en god sallad.

Det passar perfekt till en fin köttbit och en god sallad.
Här kommer receptet:
Innehåll:
- 4 dl Lailas blå mjölmix
- 1 dl Lailas gröna mjölmix (grovt mjöl)
- 1 dl Lailas gröna mjölmix (grovt mjöl)
- 1 påse torrjäst
- 3,5 dl varmt vatten (ca 40 grader)
- 1 paket tärnad fetaost (150 gram)
- Soltorkade tomater
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl olivolja
- 1 tsk torkad basilika
Så här gör man:
Börja med att hälla mixen och torrjästen i en skål.
Därefter tillsätts vattnet och fetaosten samt olivoljan, de soltorkade tomaterna och kryddorna. Man kan själv välja krydda efter vad man själv tycker är gott!
Blanda degen väl tills mjölmixen är helt utblandad.
Lägg degen antingen på en plåt med bakplåtspapper på eller i en form. Jag valde en form eftersom degen var rätt kladdig.
Lägg degen antingen på en plåt med bakplåtspapper på eller i en form. Jag valde en form eftersom degen var rätt kladdig.
Tänk då på att ströa formen!
Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Efter det snitta brödet!
Grädda i 250 grader i cirka 20 minuter.
Klart att servera!

Kommentarer
Trackback